Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Pullakranssi

Ohje on hiemanan sovellettu kirjan ohjeesta ja kerron siis soveltamani ohjeen.

Koska minulla on sunnuntaina rippijuhlat, leivoin jo tänään pullakranssin juhlia varten. Pulla on helppo, nopea ja maistuva perusleivonnainen, mutta pienellä vaivalla siitäkin saa hienon ja näyttävän. Ohjeen otin Marja Malisen "pieneestä pullakirjasta" jossa on paljon hyviä ohjeita


 En jaksa laittaa itse pullataikinan ohjetta, joten laitan vain kranssin ohjeen:
huom! alkuperäinen ohje suluissa
pullataikinaa
50g pehmeää voita tai margariinia
½-1dl sokeri-kaneli sekoitusta (1dl fariinisokeria)
ripaus vaniliinisokeria (1rkl kanelia)
voiteluun 1 kananmuna
pinnalle raesokeria

Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikinasta suorakulmion muotoinen. Levitä pehmeä (ei sula!) rasva kaulitulle taikinalle ja sirottele täytteet tasaisesti sen päälle. Rullaa levy pitkältä sivulta aloittaen tiukaksi rullaksi. Nosta se leivinpaperille saumapuoli alaspäin ja muotoile renkaaksi. yhdistä päät huolella. Leikkaa renkaaseen parin sentin välein saksilla tai veitsellä syvät viillot. Käännä joka toinen pala oikealle ja toinen vasemmalle. Mutoile uudestaan tasaiseksi renkaaksi. Kohota liinan alla n. 20 min, voitele kananmunalla, lisää raesokeri ja paista 200 asteessa 25-30 min.


Hauskaa viikonloppua!:)
-Anni




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti