Sopii hyvin kesän juhliinkin tarjoiltavaksi
On ollut huonoja kelejä täällä päin, joten leipominen olisi nyt kohdallaan! Tätä herkkua en ollut ennen leiponut, mutta sai tämä ohje ainakin yhden uuden ihailijan:) Suosittelen siis kovasti. Mielestäni tämä muistuttaa hyvin paljon porkkanakakkua tosin porkkanan tilalla on banaania ja kuorute on myös erillainen.
Täydellinen koostumus:) |
Mutta itse resepti on tässä:
Taikina:
2dl sokeria
4dl jauhoja
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
½tl inkivääriä
1tl kanelia
½tl kaardemummaa
½tl suolaa
150g sulatettua voita (jäähdytettynä)
1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
3 banaania muussattuna (helpompi muussata vähän kypsempiä)
Kuorrute:
50g sulatettua voita
½dl kahvia
4dl tomusokeria
Aloita tekemällä taikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineista joukkoon. Paista uunivuoassa 20cmx30cm 175astetta n.30min. Alkuperäisessä ohjeessa oli 200astetta, mutta minulla olisi silloin palanut.
Minulla oli leivinpaperia, jotta ei tarvitse voidella vuokaa. |
Kun kakku on jäähtynyt voit tehdä kuorutuksen. Sekoita aineet ja laita pohjan päälle. (Eli käännetyn kakun päälle)
Ja hyvä vinkki! Kun leikkaat veitsellä, kannattaa kastella veitsi lämpimällä vedellä jotta kuorutus ei mene huonoksi...Kuten minulla:D
Kakusta tuli reunoille päin kaartuva koska en kääntänyt kakkua! |
Toivotaan että tulee aurinkoinen kesä!:)
-Sofia(:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti